Premi ICIP Constructors de Pau

L’Institut Català Internacional per la Pau convoca anualment, des de l’any 2011, el Premi ICIP Constructors de Pau amb la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El Premi ICIP Constructors de Pau el concedeix la Junta de Govern de l’ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 6.000 euros. El lliurament del guardó té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.

En la desena edició, corresponent a l’any 2020, el jurat ha premiat l’activista congolesa Julienne Lusenge, referent en la lluita contra la violència sexual. Lusenge rebrà el guardó en una cerimònia a Barcelona el dilluns 20 de setembre de 2021. 

Altres premis de l'ICIP

Premi ICIP Alfons Banda

L’objectiu és recompensar els treballs de l’alumnat de segon cicle que promoguin l’anàlisi i l’obtenció de resultats en el camp teòric de la construcció d’una cultura de pau o l’aplicació pràctica de la gestió no violenta dels conflictes.

 

 

Més informació

Concurs de Hip-hop per la Pau

L’objectiu és donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau.

 

 

 

 

Més informació