Amb l’objectiu de guardonar i reconèixer públicament a persones, col·lectius o entitats que han treballat i han contribuït d’una manera destacada i dilatada a promoure i fomentar la pau, la Junta de Govern de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha aprovat la creació del Premi ICIP Constructors de Pau. El guardó s’atorgarà amb caràcter anual, en una convocatòria ordinària, i consisteix en una distinció honorífica, un reconeixement públic i una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, activista i artista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol.
Candidatures
El termini de presentació de candidatures per optar al Primer Premi ICIP estarà obert del 15 de setembre a l’1 de novembre de 2011, ambdós inclosos, i el guardó es lliurarà el 2012. El formulari de presentació de sol·licituds està disponible al web de l’ICIP en català, castellà i anglès. Els interessats han de presentar-lo en paper a les oficines de l’ICIP (Avinguda Diagonal 409, 6ena planta, Barcelona) i alhora telemàticament a través de l’adreça icip@gencat.cat
Premi ICIP extraordinari
A banda de la convocatòria ordinària del Premi ICIP, la Junta de Govern de l’Institut també ha acordat concedir un Premi ICIP de caràcter extraordinari al Parlament de Catalunya en representar i simbolitzar la continuïtat i el llegat de dues institucions creades pel poble de Catalunya per fer de l’ideal de pau una realitat: Pau i Treva i el Consolat de Mar. El lliurament del Premi ICIP extraordinari tindrà lloc el pròxim 24 d’octubre en un acte al Parlament, coincidint amb la commemoració dels 40 anys del discurs de Pau Casals a la seu de Nacions Unides.
Contacte
Per a més informació, podeu trucar al 93 554 42 70 o enviar un correu electrònic a icip@gencat.cat

Compartir