Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya

És llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i té el diploma de la Community of European Management Schools (CEMS), que va obtenir després d’estudiar a l’Haute École d’Études Commerciales (HEC) de París. També té un màster en Relacions Internacionals de la School of Advanced International Studies (SAIS), de la Johns Hopkins University de Washington DC, amb especialització en gestió de conflictes.

Des del 2016 i fins a juny del 2021 va ser subdirector-gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En representació del CCCB, Desquens fou vicepresident de la Fundació Tot Raval.

Anteriorment, va treballar durant una dècada en cooperació al desenvolupament per organismes multilaterals (Unió Europea; Grup Banc Mundial; Nacions Unides) en zones afectades per conflicte (Afganistan; Cisjordània i Gaza; Kirguizistan; Kosovo).

Abans de la seva experiència en cooperació, la carrera professional de Desquens es va desenvolupar en el sector privat en diverses institucions financeres a Londres, París i Nova York.