Conflictes lingüístics

Notícies d’actualitat, activitats i publicacions

Noves adquisicions de la biblioteca de l’ICIP

El fons de la Biblioteca de l’ICIP s’ha ampliat aquest mes amb l’arribada de moltes novetats. En aquest document us oferim un recull dels principals títols arribats, la majoria dels quals estan disponibles en préstec.

La Biblioteca de l’ICIP, situada a Gran Via de les Corts Catalanes 658, baixos de Barcelona, és un centre especialitzat en temes de cultura de pau, seguretat i conflictes, que té com a finalitat permetre i afavorir la recerca del coneixement en aquestes temàtiques. La Biblioteca dóna suport a l’ICIP i a investigadors i experts en el camp de la pau, forma part de la xarxa de biblioteques especialitzades de la Generalitat i està en contacte permanent amb institucions i centres similars d’arreu del món.

Darrers ICIP Working Papers i Policy Papers

Darrerament s’han publicat els següents Working Papers:

El “Alien Tort Claims Act” de 1789: su contribución en la protección de los derechos humanos y reparación para las víctimas, de Maria Chiara Marullo.

Disembedding Terrorists: Identifying New Factors and Models for Disengagement Research, de Diego Muro i Sandra Levi.

I el següent Policy Paper:

The right to live in a context of human rights, peace and development. A debate within the Human Rights Council, de Christian Guillermet Fernández i David Fernández Puyana.

Noves publicacions de la col·lecció ICIP Research

En els últims mesos s’han publicat els números dos i tres de la col·lecció ICIP Research:

Building a regional framework in Central Asia between cooperation and conflict. El segon número de la col·lecció ICIP Research ha estat editat per M. Campins Eritja i coordinat per A. Mañé Estrada.

Conditions pour la consolidation de la paix en Côte d’Ivoire. El tercer número de la col·lecció ICIP Research ha estat editat per Rafael Grasa i compta amb articles d’Alfred Babo, Fahirman Rodrigue Kone, Gnangadjomon Kone, Mariatou Koné, N’Guessan Kouamé, Fofana Moussa, Séraphin Néné Bi Boti i Azouma Yao.

Antoni Pigrau participa com a jutge al Tribunal Permanent dels Pobles

Antoni Pigrau, membre de la junta de l’ICIP i catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la URV, va participar com a jutge al Tribunal Permanent dels Pobles en la sessió sobre la indústria minera canadenca, que va tenir lloc del 29 de maig a l’1 de juny a Montreal.

Es tracta de la sessió número 40 del Tribunal Permanent dels pobles (TPP), una instància fundada en 1979 a Itàlia per l’advocat i senador Lelio Basso. En aquesta sessió, una quinzena de persones afectades i expertes d’Amèrica llatina van denunciar, davant d’un panel de jutges compost per personalitats públiques de diferents països, les violacions de drets humans i els danys ambientals causats per les companyies mineres canadenques recolzades pel govern de Canadà.

© Generalitat de Catalunya