Empreses i Drets humans

Notícies d’actualitat, activitats i publicacions

Lliurament del Premi ICIP a Brigades Internacionals de Pau

L’ICIP va lliurar el passat dimarts 7 de febrer el Premi ICIP Constructors de Pau 2016 a l’ONG Brigades Internacionals de Pau (PBI), per la seva tasca de protecció i acompanyament de defensors i defensores dels drets humans, en un acte al Parlament de Catalunya seguit per un centenar d’assistents.

La cerimònia va estar presidida per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president de l’ICIP, Xavier Masllorens. Per part de l’organització premiada va recollir el guardó la responsable de PBI Estat espanyol, Montserrat García, mentre que la glossa va anar a càrrec de la històrica activista pels drets humans i actual diputada al Congrés de Guatemala, Nineth Montenegro, que va fer un emotiu discurs sobre la seva relació amb PBI.

Vídeo íntegre de l’acte

Seminari internacional “Empreses i Drets Humans”

L’ICIP i la Direcció General de Cooperació de la Generalitat de Catalunya organitzen el seminari internacional Empreses i Drets Humans: comparant experiències. Una mirada centrada en la perspectiva extraterritorial, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer al Parlament de Catalunya, amb l’objectiu de plantejar els avenços i qüestions pendents en la relació entre les empreses i la protecció dels drets humans. 

En els darrers anys ha crescut extraordinàriament la sensibilització de l’opinió pública al voltant de la necessitat que les empreses desenvolupin les seves activitats econòmiques amb ple respecte pels drets humans i el medi ambient. L’ICIP ha liderat la creació de la Xarxa Internacional de Recerca sobre Empreses, Conflictes i Drets Humans (BCHR Network) i, també a Catalunya, el Parlament ha aprovat recentment una resolució que insta el Govern ha crear un centre d’estudi i avaluació sobre els impactes de les empreses catalanes amb inversions a l’exterior. 

El I Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau ja té veredicte

Coincidint amb el Dia Escola de la Noviolència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, l’ICIP va fer públic el veredicte del I Concurs de Hip-hop per la Pau, adreçat a joves i estudiants de Catalunya d’entre 12 i 25 anys amb l’objectiu de fomentar la cultura de pau.  

El videoclip “STOP WARS” creat per un grup d’alumnes de l’Institut Lauro de les Franqueses del Vallès, ha guanyat el primer premi en la Modalitat 1, destinada a estudiants d’ESO, FP i Batxillerat de Catalunya, mentre que l’obra “NO LA MALTRATES”d’un grup de joves vinculats a la Fedelatina, ha guanyat en la Modalitat 2, destinada a centres i entitats socioculturals, educatius o lúdics. 

Els premis són una masterclass impartida pel tallerista i activista Pau Llonch (per als guanyadors de la Modalitat 1) i una gravació a l’estudi professional “La Conga Music” de Sabadell (per als guanyadors de la Modalitat 2).

Últimes publicacions

– El antigolpe. Manual para la respuesta noviolenta a un golpe de estado, de Gonzalo Arias. Publicat per l’ICIP i Líniazero dins la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia”. Disponible en paper i també en format pdf i ePub.

– Entender la noviolencia: contornos y contextos, de Maia Carter Hallward i Julie M. Norman (editores). Publicat per l’ICIP i Bellaterra edicions dins la col·lecció “Paz y Seguridad”.

© Generalitat de Catalunya