La UE: un actor de pau real?

Notícies d’actualitat, activitats i publicacions

Convocat el Premi ICIP Constructors de Pau 2015

L’ICIP ha convocat la cinquena edició del Premi ICIP Constructors de Pau que té l’objectiu de guardonar i reconèixer públicament persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït d’una manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El Premi ICIP Constructors de Pau té caràcter anual i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta de Sol i una dotació econòmica de 4.000 euros.

El període de presentació de candidatures per optar al guardó s’ha obert s’allargarà fins al dimarts 30 de juny. Les persones interessades poden consultar les bases del premi i omplir el formulari que trobaran al web de l’ICIP. Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’ICIP a través del correu electrònic icip@gencat.cat o bé trucant al telèfon 93 554 42 70.

La biblioteca de l’ICIP dóna accés a 1.250 revistes especialitzades de Taylor & Francis

La biblioteca de l’ICIP ha ampliat l’accés a articles a text complet de revistes especialitzades. La contractació del paquet de revistes de Taylor & Francis Social Science & Humanities Library dóna accés durant el 2015 a més de 1.250 revistes i els seus fons retrospectius.

D’entre totes les temàtiques del camp de les ciències socials i les humanitats que cobreix, destaquem la de política, relacions internacionals i estudis per àrea geogràfica, que també inclou teoria política, globalització i diplomàcia. També conté un gran nombre de publicacions sobre estudis de seguretat i defensa, intel·ligència, investigació per la pau, terrorisme o estudis estratègics. Entre els fons més importants dins el nostre àmbit, remarquem l’accés complet a publicacions com Military Balance, Adelphi Series, African Security, Democracy and Security, Journal of Peace Education… En aquest enllaç podreu consultar el llistat complet de totes les publicacions disponibles.

Totes aquestes revistes són consultables des de la Biblioteca de l’ICIP situada al carrer Tapineria 10, 1a planta, de Barcelona.

Noves publicacion de l’ICIP

Entrar en l’època de la noviolència, de Jean-Marie Muller, editat per l’ICIP i Líniazero en format digital, dins la col·lecció ‘Eines de pau, seguretat i justícia’

Políticas para la paz. Políticas Públicas y Sociales para la Ciudadanía con Plenos Derechos de la Población BGILT en Colombia, de Luz Nelly Palacios (ICIP Working Paper)

Qatar during the reign of Hamad Al Thani (1995-2013): from soft power to hard power, de Món Sanromà (ICIP Working Paper)

Perspectivas y aportes empresariales para la construcción de paz, informe elaborat per l’ICIP, la Cambra de Comerç de Bogotà i la Fundación Ideas para la Paz de Colòmbia

Memòria d’Activitats ICIP 2014, informe anual de l’activitat de l’ICIP

Cinquena edició del Grup de Lectura

L’ICIP organitza una nova sessió del Grup de Lectura i Reflexió, en aquest cas sobre el llibre de Gene Sharp De la dictadura a la democràcia: un sistema conceptual per a l’alliberament, publicat en català per l’ICIP i Líniazero dins la col·lecció ’Eines per la pau, seguretat i justícia

El grup estarà coordinat per Vicent Martínez Guzmán, doctor en Filosofia i director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló. Les sessions tindran lloc els dimarts 26 de maig i 2, 9 i 16 de juny, de 18:00 a 20:00 a la biblioteca de l’ICIP (carrer Tapineria 10, 1a planta, Barcelona). Les persones interessades en participar-hi s’han d’inscriure prèviament a través del correu activitats.icip@gencat.cat.

© Generalitat de Catalunya