La cultura punitivista i de mà dura no està aconseguint reduir significativament la violència associada a la delinqüència ni tampoc satisfer les necessitats de les seves víctimes. Davant això, altres models de justícia amb una aproximació més comunitària i restaurativa estan donant lloc a experiències de transformació de situacions conflictives. Com funcionen aquestes experiències en contextos altament violents o on la delinqüència és una pràctica extensa, col·lectiva i organitzada? Com aconsegueixen generar espais de pau i convivència comunitària?

Aquestes qüestions centraran el diàleg entre Gláucia Foley, jutgessa i coordinadora del programa Justícia Comunitària del Tribunal de Justícia del Districte Federal (Brasil); Marisol Ramírez Sánchez, membre de l’Institut Internacional “Crecer con Justicia” (Mèxic); i Raul Calvo Soler, doctor en Ciències Jurídiques i professor de la Universidad de San Andrés (Argentina).

La sessió tindrà lloc el dimarts 13 d’abril i forma part del cicle “Amèrica Llatina. Fer front a les violències des de la construcció de pau”, organitzat per l’ICIP.

Totes les sessions del cicle tenen lloc de les 18h a les 19:30h (CET) en directe a través del canal ICIP de YouTube.

Compartir