Avís legal

L’ICIP permet la reutilització dels continguts i de les dades per a tot el món i sense cap mena de limitació temporal ni restricció, en els termes establerts per l’instrument legal CC0 de Creative Commons, d’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i més enllà de les condicions bàsiques establertes en l’article 8 de la Llei 37/2007 sobre la reutilització de la informació del sector públic (citació de la font, no alteració ni desnaturalització de la informació i especificació de la data d’última actualització), i sempre que no es contradigui amb la llicència o avís que pugui tenir una obra i que és la que preval.

L’ICIP també es compromet a construir webs amb disseny responsiu, usables i accessibles per garantir l’accés a totes les persones que els consulten independentment de les seves capacitats, físiques, sensorials o intel·lectuals i també del dispositiu que utilitzin per connectar-s’hi.

Modalitats de reutilització de la informació a icip.cat

D’acord amb  l’article 17.1 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública, la reutilització de la informació pública és lliure i no està subjecta a restriccions, llevat dels supòsits en què, per via reglamentària, se sotmeti a l’obtenció d’una llicència específica, per raó de la tutela d’altres drets o béns jurídics, o a la sol·licitud prèvia de l’interessat.

La Llei 37/2007, de 16 de novembre, sobre reutilització de la informació del sector públic, que transposa la Directiva 2003/98/CE del Parlament Europeu i del Consell, i modificada per la Llei 18/2015, de 9 de juliol (que al seu torn transposa la Directiva 2013/37/UE), regulen la reutilització de la informació pública de què disposen les administracions i organismes en què participen majoritàriament, és a dir, el dret de tots els agents potencials del mercat a la reutilització de la informació de les instàncies públiques. D’acord amb aquesta normativa, l’ICIP permet la reproducció, la distribució i la comunicació pública de l’obra i, a més, la transformació de l’obra per fer-ne obres derivades, per a tot el món i sense cap limitació temporal, d’acord amb l’instrument legal CC0 de Creative Commons, i sempre que no es contradigui amb la llicència o avís que pugui tenir una obra i que és la que preval.

Per reutilitzar la informació, cal seguir les condicions següents:

 • No desnaturalitzar el sentit de la informació
 • Citar sempre la font de la informació
 • Mencionar la data de l’última actualització de la informació.

Cal esmentar sempre la font: ICIP (Institut Català Internacional per la Pau).

Altres modalitats de reutilització

Així mateix, la reutilització es pot limitar per la tutela d’altres béns jurídics prioritaris, com ara la protecció de les dades personals, la intimitat o els drets de protecció intel·lectual de tercers. La reutilització d’obres protegides per la propietat intel·lectual es pot formalitzar mitjançant l’ús de llicències de difusió oberta, com les de Creative Commons, que cedeixen determinats drets d’explotació de les obres. En els continguts on s’apliqui aquest tipus de llicències, es permet la reutilització en les condicions que s’hi estableixin.

No s’autoritza en cap cas l’ús del logotip de l’ICIP en publicacions i webs de tercers. Els elements d’identitat corporativa són propietat exclusiva de l’ICIP.

Privacitat: política de protecció de dades de caràcter personal del web icip.cat

L’ICIP garanteix el dret a la protecció de les dades personals que es faciliten a través d’aquesta aplicació en el termes establerts per la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garanties digitals i pel Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, implementant les mesures de seguretat necessàries i adequades al tipus de dades personals.

Les dades que es requereixin seran les estrictament necessàries, adequades i pertinents per a la finalitat per a la qual es recullin i seran sotmeses a un tractament automatitzat.

A cada pàgina que contingui formularis que recullin dades de caràcter personal, s’informarà, de manera expressa, de:

 • l’existència d’un tractament de dades de caràcter personal
 • la identitat i les dades de contacte del responsable del tractament
 • les dades de contacte del delegat de protecció de dades
 • les finalitats del tractament a què es destinen les dades personals i la base jurídica del tractament
 • les categories de destinataris de les dades personals
 • el termini durant el qual es conservaran les dades personals
 • l’existència del dret a sol·licitar al responsable del tractament l’accés a les dades personals relatives a la persona interessada, i la seva rectificació, supressió, oposició o la limitació del seu tractament
 • el dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control, si la comunicació de dades personals és un requisit legal o contractual
 • l’existència de decisions automatitzades inclosa l’elaboració de perfils.

En cas que en algun formulari que reculli dades de caràcter personal no s’explicitin aquests drets o la manera d’exercir-los, podeu comunicar-nos-ho a la nostra adreça: carrer Tapineria 10, 3ra planta, 08002 Barcelona.

Butlletí

Identificació del tractament: “Publicacions”.

Responsable del tractament: Institut Català Internacional per la Pau.

Finalitat del tractament: Trametre a les persones subscriptores les publicacions electròniques.

Legitimació: Consentiment de la persona interessada.

Destinataris: No es preveu comunicació de dades.

Drets de les persones interessades: Sol·licitar l’accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament.

Política de galetes

El web icip.cat utilitza les galetes següents: categories de galetes i finalitat.

Navegar per aquest web amb les galetes activades al navegador comporta de manera imprescindible l’acceptació de l’ús d’aquestes conforme la política present. Si no accepteu l’ús de les galetes, podeu bloquejar-les al navegador.

Què són les galetes

Les galetes són fitxers que es descarreguen al vostre dispositiu en accedir a determinades pàgines web i permeten a la pàgina web, entre d’altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’una persona usuària o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma que què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer l’usuari.

Com funcionen i per a què serveixen

 • Formen part de la majoria de webs. Quan s’accedeix a un web que utilitza galetes, el web fa que el navegador creï al vostre equip (ordinador, tauleta, telèfon, etc.) petits fitxers amb informació necessària per al funcionament del web. Aquests fitxers (que són les galetes pròpiament dites) formen part de la tecnologia necessària per al correcte funcionament del lloc web i no són inherentment perjudicials.
 • L’historial de navegació i les galetes s’emmagatzemen al vostre equip. Les galetes, de forma similar a l’historial de navegació o a la memòria caché del navegador, són un rastre de la vostra activitat a Internet. Això pot ser important si altres persones poden accedir al vostre equip. En el cas que estigueu utilitzant un equip compartit, es recomana que en acabar esborreu la informació sobre el vostre historial de navegació, caché i galetes. Si no sabeu com fer-ho, consulteu l’apartat d’ajuda del navegador.
 • Podeu desactivar les galetes, però alguns webs no funcionaran correctament. Si us preocupa la vostra privacitat, podeu desactivar completament l’ús de les galetes a l’apartat de configuració del vostre navegador. En fer-ho, és possible que algunes parts del web no funcionin correctament.

Galetes específiques de Hotjar

Per entendre millor les necessitats de les persones usuàries i optimitzar el servei i l’experiència, utilitzem l’eina Hotjar, que és un servei tecnològic que ajuda a interpretar i entendre la conducta de l’usuari quan navega pel web (per exemple, el temps que dedica a les pàgines, els enllaços que tria que fa clic, etc.).

Hotjar utilitza galetes i altres tecnologies per recopilar dades sobre el comportament dels usuaris i els seus dispositius, concretament:

 • L’adreça IP del dispositiu (capturada i emmagatzemada només de forma anònima).
 • La mida de la pantalla del dispositiu.
 • El tipus de dispositiu (identificadors del dispositiu únic).
 • La informació del navegador.
 • La ubicació geogràfica.
 • L’idioma preferit que s’utilitza per mostrar el web.

Hotjar emmagatzema aquesta informació en un perfil d’usuari pseudonimitzat. No s’utilitza aquesta informació per identificar usuaris individuals o per combinar-la amb més dades sobre un usuari individual.

Quines galetes recullen els webs de la Generalitat de Catalunya

Tipus de galetaGaletaDuradaÚsPolítica
Analítica_ga2 anysServeix per comptar quantes persones visiten el web rastrejant si l’han visitat abans.Política de Google Analytics
Analítica_gid24 horesServeix per comptar quantes persones visiten el web rastrejant si l’han visitat abans.

Política de Google Analytics
Analítica_gat_1 minut
S’utilitza per limitar el percentatge de sol·licituds.

Política de Google Analytics
Analítica_nmstat1.000 dies
Serveix per identificar usuaris anònimament.
Política de Siteimprove
Gestor de contingutJSESSIONIDDurada de la sessió web
Galeta tècnica utilitzada per servidors d’aplicacions Java com Tomcat, per mantenir i identificar la sessió de l’usuari.
Hotjar_hjClosedSurveyInvites1 any
S’utilitza per assegurar-se que no aparegui una invitació a fer una enquesta si ja s’ha mostrat.
Política de Hotjar
Hotjar_hjDonePolls1 any
Serveix per assegurar-se que una enquesta no torni a aparèixer si ja s’ha completat.

Política de Hotjar
Hotjar_hjMinimizedPolls1 any
S’utilitza per garantir que el giny d’enquesta de comentaris es manté al mínim quan es minimitza un cop.

Política de Hotjar
Hotjar_hjDoneTestersWidgets1 any
Serveix per assegurar-se que no reapareixerà el mateix formulari de reclutadors de prova si ja s’ha emplenat.

Política de Hotjar
Hotjar_hjMinimizedTestersWidgets1 any
S’utilitza per garantir que el giny del formulari de reclutadors de prova es manté al mínim quan es minimitza un cop.

Política de Hotjar
HotjarhjIncludedInSample1 any
Galeta configurada per fer saber a Hotjar si aquest visitant està inclòs a la mostra que s’utilitza per generar embuts.

Política de Hotjar
Hotjar_hjShownFeedbackMessage1 any
Galeta que s’estableix quan un visitant minimitza o completa els comentaris entrants. Serveix per assegurar-se que no es carregarà de nou.

Política de Hotjar
Hotjar_hjid1 any
Serveix per identificar a l’usuari.
Política de Hotjar

NOTA: la informació és oferta a data 24 d’octubre de 2019 i informem que amb el pas del temps pot no resultar exhaustiva,  malgrat que la present política de galetes és revisada periòdicament.

Com restringir, bloquejar i eliminar les galetes

Podeu restringir, bloquejar i eliminar les galetes instal·lades al vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat al vostre ordinador:

Recordeu que en cas de bloquejar les galetes és possible que determinats serveis o funcionalitats del web no funcionin correctament.

Polítiques de privacitat i condicions d’ús de continguts de tercers

Algunes pàgines web del domini icip.cat poden incloure contingut allotjat en plataformes externes que tenen polítiques de privacitat i condicions d’ús pròpies.
Consulteu el detall de les eines que utilitzem actualment:


Youtube

Utilitzem Youtube per reproduir vídeos i emissions en directe dins el web.

Twitter

Utilitzem Twitter per mostrar l’activitat dels comptes dins el web.

Última actualització: 19/03/2024