Xarxes d'acci贸

L’ICIP forma part de les seg眉ents xarxes d’acci贸 nacionals i internacionals:

馃敆European Peace Liason Office, EPLO

L鈥檕bjectiu d鈥檃questa plataforma europea d’ONG 茅s influir en les pol铆tiques p煤bliques de la Uni贸 Europea de construcci贸 de pau i prevenci贸 dels conflictes violents. Alhora 茅s un espai de cooperaci贸 i col路laboraci贸 entre les organitzacions europees de refer猫ncia en la promoci贸 de la pau i tamb茅 ofereix formaci贸 especialitzada en aquest 脿mbit. La xarxa inclou 48 institucions membres provinents de 18 pa茂sos diferents i l鈥橧CIP 茅s l鈥櫭簄ic membre de l鈥橢stat espanyol. Des del 2020, el director de l鈥橧CIP, Kristian Herbolzheimer, 茅s membre de la junta directiva d’EPLO.

馃敆Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Col貌mbia

Des del gener de 2021 l’ICIP 茅s membre observador de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Col貌mbia, una plataforma d鈥檈ntitats catalanes que treballen per la construcci贸 de pau a Col貌mbia. La Taula, creada聽l’any 2002, 茅s un espai de solidaritat, sensibilitzaci贸 i d’incid猫ncia pol铆tica de la societat catalana. La participaci贸 de l’ICIP permet potenciar els vincles i la聽col路laboraci贸 amb les entitats integrants de la plataforma.

馃敆Asociaci贸n espa帽ola de investigaci贸n para la paz, AIPAZ

L’ICIP 茅s membre de la xarxa AIPAZ des de la seva creaci贸, l鈥檃ny 2008. La xarxa est脿 formada per ONG, centres d鈥檌nvestigaci贸, fundacions, c脿tedres, instituts i persones relacionades amb la investigaci贸 i educaci贸 per la pau al conjunt de l鈥橢stat espanyol.聽

Xarxa Llatinoamericana de Dones, Pau i Seguretat

En el marc de la l铆nia de treball “Alternatives de Seguretat“, l鈥橧CIP treballa amb dues ONG colombianes (CIASE i CINEP) i dues de mexicanes (Serapaz i JASS Mesoam茅rica) en el projecte de creaci贸 de la Xarxa Llatinoamericana de Dones, Pau i Seguretat. L’objectiu de la plataforma 茅s contribuir a la construcci贸 de pau d鈥橝m猫rica Llatina, el Carib i les seves di脿spores, des d鈥檜na perspectiva feminista i mitjan莽ant la generaci贸 de coneixement, innovaci贸 i l鈥檃cci贸 col路lectiva cr铆tica sobre la seguretat i el di脿leg.

Plataforma per a la Construcci贸 de Pau a M猫xic

L鈥橧CIP 茅s una de les organitzacions impulsores d鈥檃questa Plataforma que s鈥檋a anat configurant des del 2019, en part fruit del I F貌rum internacional per a la Construcci贸 de Pau a M猫xic que l鈥橧CIP, Serapaz i la Taula per M猫xic van convocar a Barcelona el setembre de 2019. La creaci贸 de la Plataforma es va formalitzar el 28 d鈥檕ctubre de 2022 amb un acte simb貌lic a la comunitat d鈥橝cteal, Chiapas.

Es tracta d鈥檜n esfor莽 articulador de car脿cter local, regional, nacional i internacional. Est脿 conformat per organitzacions i persones activistes, periodistes, artistes i acad猫miques compromeses amb la transformaci贸 de la viol猫ncia a trav茅s d鈥檜n enfocament de construcci贸 de pau. Vol ser un espai d鈥檃n脿lisi compartida, intercanvi de coneixements, solidaritat i acci贸 col路lectiva.

L’ICIP tamb茅 forma part dels seg眉ents organismes i iniciatives de foment i construcci贸 de la pau

馃敆Consell Catal脿 de Foment de la Pau

El director de l鈥橧CIP t茅 el c脿rrec de vicepresident segon d鈥檃quest 貌rgan consultiu i de participaci贸. El Consell est脿 integrat per representants de l鈥橝dministraci贸 de la Generalitat, dels ens locals, dels grups parlamentaris, de les organitzacions no governamentals per la pau i altres institucions i personalitats rellevants, reconegudes per les seves activitats a favor de la pau. El Consell 茅s l鈥櫭瞨gan que proposa les persones candidates a ser membres de la Junta de Govern de l鈥橧CIP elegides pel Parlament de Catalunya.

馃敆Ciutats Defensores dels Drets Humans

Des de l鈥檃ny 2013 l鈥橧CIP forma part de les institucions p煤bliques i organitzacions que donen vida i suport al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en el qual participen diferents municipis catalans. L鈥檕bjectiu de la iniciativa 茅s donar a con猫ixer la tasca dels activistes pels drets humans d鈥檃rreu del m贸n a trav茅s del seu propi testimoni i conscienciar la ciutadania sobre la import脿ncia de la defensa dels drets humans i del suport internacional a les seves lluites i sobre la necessitat d鈥檌ntegrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. En aquest聽espai del web聽trobareu informaci贸 de les diferents edicions realitzades.

馃敆Comissi贸 de la Veritat de Col貌mbia

L鈥橧CIP ha actuat com a Secretaria T猫cnica de la Comissi贸 de la Veritat de Col貌mbia a Europa (2019-2022). Aquesta tasca ha implicat la coordinaci贸 del 15 grups de treball (nodes) a 11 pa茂sos europeus per tal de documentar les experi猫ncies de l鈥檈xili colombi脿 (vegeu l鈥檃partat de l鈥櫭爎ea de treball 鈥Mem貌ria, conviv猫ncia i reconciliaci贸鈥) i ha comportat una coordinaci贸 amb entitats de refer猫ncia com ara Hegoa (Pa铆s Basc), SwissPeace (Su茂ssa) i NOREF (Noruega).

脷ltima actualitzaci贸: 15/12/2022