En el marc de l’XI edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, l’ICIP, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i Casa Amèrica Catalunya organitzen una xerrada el 15 de setembre a les 17 h.

En l’acte ‘Defensa dels Drets Humans: Què estem aprenent amb la pandèmia?’ s’abordaran qüestions com les noves estratègies adoptades pels defensors i defensores en l’escenari advers per als Drets Humans provocat per la crisi global de la Covid-19 i les conclusions que se’n poden obtenir a partir de les experiències viscudes en aquest període.

Els defensors i defensores dels Drets Humans explicaran quines són les seves experiències en el que portem de període pandèmic; quines estratègies desenvolupen atesa la ineficàcia o falta de voluntat dels governs en protegir-los i vetllar per les seves causes; quines són les seves conclusions de tot plegat i com veuen el futur immediat de la seva tasca en els seus respectius contextos.

La xerrada es celebrarà a l’auditori de Casa Amèrica Catalunya amb intervencions presencials i virtuals.

La coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya, Adriana Ribas, moderarà aquesta conversa amb defensors i defensores dels Drets Humans de diversos països del món.

Hi intervindran:

Ruth Mumbi (Kènia), defensora dels drets de les dones i a una vida digna.

Manal Tamimi (Palestina), defensora del dret a la pau i a la llibertat de reunió i associació pacífiques

Susana de la Cruz (Mèxic), activista indígena de Chiapas impulsora del Col·lectiu de Familiars de Presos en Lluita.

Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, donarà la benviguda a l’acte i David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, introduïrà la trobada. Kristian Herbolzheimer, director de l’ICIP, clourà la sessió.

Per assistir a aquest acte cal omplir i enviar aquest formulari de sol·licitud d’entrada.

També podreu seguir aquesta activitat a través del canal de YouTube de Casa Amèrica Catalunya i el canal de YouTube de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Compartir