L’activista congolesa Julienne Lusenge, guardonada amb el Premi ICIP Constructors de Pau 2020, rebrà el guardó el dilluns 20 de setembre, vigília del Dia Internacional de la Pau, en un acte institucional. Serà a dos quarts de sis de la tarda, al Palau del Parlament.

Lusenge ha estat guardonada amb el Premi ICIP per la seva tasca de “prevenció i reducció de la violència sexual i de gènere, i per l’enfortiment de la participació de les dones en la construcció de pau a la República Democràtica del Congo”.

Originària de l’Est del Congo, Lusenge és fundadora i actual presidenta de l’organització SOFEPADI (Female Solidarity for Integrated Peace and Development), que proporciona atenció integral a les víctimes de violència sexual i de gènere, i directora executiva de Fund for Congolese Women, entitat que ofereix suport financer i tècnic per a l’empoderament de les dones i les nenes congoleses, per tal de situar-les com a agents de canvi en el sí de les seves famílies i comunitats. És també fundadora de l’hospital Karibuni Wa Mama, a la localitat de Bunia, des d’on s’atenen dones supervivents de violència sexual i els seus fills i filles. Fins a l’actualitat, l’hospital ha atès més de 7.000 supervivents.

Premi ICIP Constructors de Pau

El Premi ICIP Constructors de Pau, creat l’any 2011, té la finalitat reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El guardó consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta de Sol, i una dotació econòmica de 6.000 euros.

Per a confirmar assistència és necessari que ompliu el següent formulari.

"*" indicates required fields

Consent*

Compartir