Del 25 de novembre fins al 28 de gener del 2021 es pot visitar l’exposició “Món-tanca” al parc de les Morisques de Sant Quirze del Vallès, al Vallès Occidental.

La mostra, creada pel col·lectiu Enmedio i produïda per l’ICIP, es presenta com una reflexió sobre la lògica dels murs i les fronteres, i explora les maneres creatives per subvertir la separació i l’estigmatització que s’estan duent a terme a diferents països.

El projecte consisteix en l’edició de sis diaris que es combinen entre si per compondre una mostra fotogràfica. Quan es despleguen les publicacions, per una banda es configuren sis fotografies de grans dimensions i per l’altra, un pòster amb exemples de les accions dutes a terme pels col·lectius d’art i activistes No Mad Makers, Peng!, The Electronic Disturbance Theatre, Center for Political Beauty, The Bil’in Friends of Freedom and Justice i el Taller d’Acció Fotogràfica d’Enmedio.

Els diaris proposen dos modes de lectura: la lineal que ofereix qualsevol tabloide, i una lectura mural que posa en relació diferents aspectes del Món-tanca amb les accions que els qüestionen, així com un assaig escrit pel col·lectiu Enmedio. Aquest col·leció el formen professionals de la imatge que, insatisfets per la falta de connexions entre l’art i l’acció política, han decidit abandonar el seu terreny habitual de treball i situar-se Enmedio, en cap lloc determinat i en tots alhora. Des d’aquí exploren la potència transformadora de les imatges i els relats.

Compartir