Dins la programació de la Setmana del Llibre en Català, el proper 9 de setembre tindrà lloc la taula rodona “Parlem de violència”, en la qual es presentarà el llibre Sobre la violència, de Hannah Arendt, publicat per l’ICIP i Angle Editorial a la col·lecció “Clàssics de la Pau i la Noviolència“, juntament amb Matrioixques, de Marta Carnicero (Quaderns Crema).

En la sessió s’abordaran les formes i la retòrica de poder i la violència que s’exerceixen en diferents circumstàncies, i també es reflexionarà sobre la noviolència.

La taula rodona serà presentada per l’escriptor Esteve Plantada i hi intervindran Gerard Rosich, que ha traduït el títol d’Arendt al català amb Lorena Fuster, i Marta Carnicero.

Rosich (Barcelona, 1975) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i membre de l’equip de recerca Centre d’Estudis sobre Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona. Ha publicat, entre d’altres obres, Independència i Autonomia. Una teoria històrica de la modernitat (Catarroja, Ed. Afers, 2017); The Contested History of Autonomy (Londres, Bloomsbury, 2018) i juntament amb Peter Wagner, el volum The Trouble with Democracy. Political Modernity at the XXIst Century (Edinburgh, Edinburgh University Press, 2016).

L’acte tindrà lloc divendres 9 de setembre a les 17.30h, al Moll de la Fusta de Barcelona.

Sobre la violència

Escrit en plena Guerra Freda i de les manifestacions del maig del 68, Sobre la violència és una reflexió sobre les relacions entre guerra, política, violència i poder. Hannah Arent escriu des d’una perspectiva històrica, amb el rerefons dels experiments totalitaris del segle XX que van escalar els usos de la violència a una intensitat inèdita.

Considerada una de les pensadores polítiques més influents del segle XX, Arendt -d’origen jueu- va fugir d’Alemanya el 1933 i, després d’uns anys com a apàtrida a París, va emigrar als Estats Units, on va exercir de professora en diverses universitats. Tot i que rebutjava ser classificada com a filòsofa, gràcies al seu pensament independent i la seva concepció de la llibertat política, Arendt té un paper cabdal en els debats filosòfics contemporanis.

El llibre, publicat per primera vegada en català l’any 2011 a la col·lecció “Clàssics de la Pau i la Noviolència”, ha estat reeditat enguany seguint la nova imatge renovada de la col·lecció.

Compartir