Com cada any, l’ICIP treballa per promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món. Una de les novetats d’aquest 2017 per contribuir a la formació i sensibilització sobre temes i debats actuals relacionats amb la construcció i la cultura de la pau és “Món-tanca”, un nou projecte del Col·lectiu Enmedio que actualment es troba en fase de producció.
Es tracta d’una exposició que reflexionarà sobre els murs i les fronteres i explorarà maneres de subvertir la lògica de la separació i l’estigmatització. La inauguració del projecte serà el mes de maig a Sant Boi de Llobregat i estarà disponible per a entitats i ajuntaments a partir del mes de juny.
Exposicions disponibles
Actualment l’ICIP té tres exposicions més a disposició d’entitats interessades en la formació i sensibilització en l’àmbit de la cultura de pau.
En primer lloc es troba “Living on the Edge”, un projecte fotoperiodístic de Marco Ansaloni i Angelo Attanasio sobre conflictes i reconciliació en ciutats dividides d’Europa. Es tracta d’una exposició fotogràfica i la projecció audiovisual d’un treball periodístic dut a terme a Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre). El projecte mostra com els conflictes que han dividit la població d’aquests indrets s’entrellacen amb les històries de reconciliació de persones que treballen per superar el passat i definir un futur comú.
Per altra banda, “#efecteGEZI. El poder transformador de l’art” mostra el poder de la imaginació col·lectiva quan es posa al servei de la transformació social noviolenta a partir del relat del que va succeir a Istanbul durant l’any 2013. Consisteix en una exposició fotogràfica que il·lustra com persones d’origen, cultura, formes de viure i pensament diferents com les que es van aplegar al parc Gezi poden aparcar les seves diferències i unir forces per protestar de forma noviolenta contra una situació que consideraven injusta.
Finalment, també està disponible “Paraules descalces. Dones fent pau” del fotògraf Dani Lagartofernández, un recull de retrats de tretze dones que treballen de forma activa per assolir la pau al Pròxim Orient. Són dones israelianes i palestines que dediquen la seva vida i els seus esforços a aconseguir la fi del conflicte i el respecte dels drets humans. Totes apareixen amb els peus nus, com a metàfora del seu posicionament honest i directe en la realitat que els ha tocat viure.

Compartir