Aquest dilluns 30 de juny s’ha tancat el procés participatiu del Fòrum Català per la Pau que durant tres mesos ha tingut lloc arreu de Catalunya per tal de recollir propostes de la ciutadania per a la redacció del nou Pla Director País de Pau.
En total, entre els mesos d’abril i juny s’han celebrat deu sessions deliberatives, en les quals han participat més de 180 persones i s’han recopilat 300 propostes. En paral·lel, s’han organitzat una vintena de sessions autogestionades per diverses entitats i institucions, com per exemple, l’ICIP, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, FundiPau, el Centre Delàs, els Amics de la UNESCO de Girona, el Grup de Periodisme per la Pau del Col·legi de Periodistes, la Xarxa d’Educadores i Educadors per a una Ciutadania Global a Tarragona, el Departament d’Interior, el Departament de Justícia, l’Agència Catalana de Joventut, UGT, CCOO, la Xarxa Tècnica de Cooperació, Voluntariat i Refugi de les Universitats i Mujer Diáspora.
L’ICIP, per exemple, ha acollit recentment dues sessions autogestionades: una formada per persones de la diàspora africana residents a Catalunya, el 19 de juny, i una altra amb dones migrades procedents de diferents països, el 27 de juny.
Paral·lelament, al llarg del procés participatiu també s’han fet arribar propostes individuals i col·lectives a través del portal Participa de la Generalitat de Catalunya.
A l’espera de tenir el còmput final del nombre de participants i propostes recollides al llarg de tot el procés, es calcula que aquestes superaran el mig miler. Un cop tancat el procés participatiu, el Consell Català de Foment de la Pau, impulsor del Fòrum, analitzarà les propostes presentades per traslladar-les després al Govern. Totes les propostes es podran consultar en el portal Participa.