Projectes subvencionats - 2021

L’espectacle de Plàudite Teatre – Arts Escèniques de Proximitat reuneix un grup de dones migrades del Sud Global  -activistes forçades a abandonar els seus països per defensar els Drets Humans- sobre l’escenari.

Després de cada representació, el grup de dones participa en un col·loqui post funció.

Aquest taller presenta fragments de les vides de quatre personatges de diferents zones geogràfiques que per diferents motius es veuen obligats a abandonar el seu país d’origen. 

Es tracta d’un taller teatral, participatiu i vivencial de dues hores. Dirigit a joves a partir dels 16 anys i persones adultes. El taller s’inspira en el còmic “Asylum” de Javier de Isusi per al CEAR d’Euskadi

Tallers de fotografia crítica. Migracions i cultura de pau amb famílies

L’aFFac (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya), en col·laboració amb Ruido Photo i amb el suport de l’ICIP, lidera aquesta projecte que consta d’una sèrie de tallers.

El projecte presenta un recurs educatiu per a sensibilitzar a les famílies i a l’alumnat dels instituts de Catalunya sobre les migracions sud-nord, amb l’objectiu de fomentar la convivència entre diferents cultures dins les comunitats educatives.

Com a part del projecte ‘Una actitud i un llenguatge de pau’, l’AMELL ha realitzat diferents accions i activitats en àmbits educatius i socials.

Les accions han estat enfocades en enfortir les capacitats de persones, infants i joves a l’hora d’afrontar la resolució de conflictes. També s’han proporcionat eines de gestió de conflictes a través de la comunicació noviolenta, el respecte a la diversitat, a les entitats i associacions, les persones treballadores, el voluntariat, i les famílies en les quals fan incidència.

Aturem l’ús de les armes no letals: anàlisi i mobilització sobre la militarització dels cossos de seguretat i policials

Diversos factors estan canviant, modelant i fent evolucionar el model de seguretat a les ciutats. Aquest model ha estat dominat per la doctrina de l’ordre públic i l’ús de cossos de seguretat de l’Estat per a mantenir un model d’ordre i seguretat determinat. Sovint aquest model d’ordre ve a frenar i sufocar la contestació, les mobilitzacions i protestes socials que, no obstant això, han format part de les arrels, la història i evolució de les urbs de tot el món. 

L’informe Armes potencialment letals. Sobre com militaritzar l’espai públic i traumatitzar els cossos, publicat amb el suport de l’ICIP, pretén indagar en la forma en què les armes potencialment letals estan contribuint a modelar un model de ciutat determinat, militaritzant el denominat ordre públic i erosionant greument els drets humans de les persones que protesten.

Projectes per fomentar una bona convivència al barri de la Farga

Enfortim el moviment pacifista: noves eines per conscienciar sobre la cultura de pau i la necessitat de la desmilitarització a nivell mundial

Última actualització: 05/12/2022