El Premi ICIP Alfons Banda 2023, que s’engloba dins la convocatòria dels Premis de Recerca Jove, ha reconegut els treballs “Resistència cultural: Franquisme, Cançó, Censura i Català. Estudi de la influència del règim franquista (1936-1975) sobre la cançó popular a Espanya” de l’alumna Aina Sofia Alburquenque Prieto de l’Institut Pere Vives i Vich, d’Igualada, i “L’extrema dreta 2.0: Què és, quina influència té a la societat europea i com es pot combatre?”, de l’alumne Luís Martín Miguel, de la Institució Cultural Catalana Súnion, de Barcelona. Aquest darrer treball ja havia estat guardonat anteriorment amb el Premi Europa Jove 2022-2023 de la Fundació Catalunya Europa.

Els treballs guardonats tenen una dotació econòmica de 850 euros cadascun.

El Premi ICIP Alfons Banda té per objectiu reconèixer els millors treballs de l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius que promoguin la cultura de pau i la gestió noviolenta dels conflictes. En concret, els treballs de recerca han de tractar qüestions relacionades amb els conflictes armats o la construcció de la pau, la vulneració o la defensa dels drets humans i l’ús de la noviolència com a eina de transformació social.

El guardó s’emmarca en els Premis de Recerca Jove convocats pel Departament de Recerca i Universitats i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb un objectiu marc de fomentar l’esperit científic del jovent.

En l’edició 2023 el jurat ha distingit un total de 80 treballs, amb un import global de 68.000 euros.

Compartir