En el marc del Segon Congrés Mundial per la Pau que tindrà lloc a Barcelona entre el 15 i el 17 d’octubre, ​​l’ICIP, el Foro Social Permanente i Baketik organitzen un taller sobre els 10 anys de pau al País Basc i el paper de la societat civil.

El taller se centrarà en el paper que han jugat i segueixen jugant enel procés de pau diverses organitzacions de la societat civil al País Basc. També es recordarà la Conferència Internacional de Pau que l’organització social basca Lokarri va organitzar el 17 de setembre de 2011. A aquesta conferència van acudir personalitats internacionals de la política i la pau, com ara Kofi Annan, Bertie Ahern, Gro Harlem Brundtland, Pierre Joxe, Gerry Adams i Jonathan Powell.

La Conferència va concloure amb una declaració de quatre punts en què els representants internacionals instaven a l’organització Euskadi Ta Askatasuna (ETA) a un cessament definitiu de la violència. També instava els governs espanyol i francès a l’inici de negociacions per posar fi al conflicte i la recerca de solucions a través de la resolució democràtica dels conflictes. El 20 d’octubre de 2011, tres dies després de la celebració de la Conferència, ETA va realitzar l’anunci del cessament definitiu de la seva activitat armada.

Al taller hi participaran Paul Ríos, organitzador de la Conferència de Pau; Agus Hernan, del Foro Social Permanente; Maider Maraña, de Baketik; i Andy Carl, expert en processos de pau.

L’acte tindrà lloc el 17 d’octubre de 10.45 a 12.45h durant la celebració de l’II Congrés Mundial per la Pau organitzat per l’Internacional Peace Bureau (IPB) i l’ICIP. L’objectiu principal del congrés és proporcionar un espai per trobar-se i compartir experiències per a gent involucrada en moviments internacionals per la pau i la justícia.

El II Congrés Mundial per la Pau té un format híbrid. S’espera que 500 persones assisteixin en persona, a el mateix temps que més de 1500 s’han inscrit per seguir-lo a través d’internet.

La sessió sobre els 10 anys de pau al País Basc es podrà seguir a través d’internet prèvia inscripció prèvia al web del congrés.

Us podeu inscriure al congrés en aquest enllaç.

Compartir