El proper dimecres 15 de febrer l’ICIP organitza la taula rodona ’20 anys del No a la guerra de l’Iraq: passat i present de la mobilització per la pau’, coincidint amb el vintè aniversari de les massives manifestacions contra la invasió d’Iraq a les principals ciutats catalanes.

El 15 de febrer del 2003, Lleida, Girona i Barcelona van viure les manifestacions més multitudinàries de tota la seva història. A la capital catalana, una marea humana formada per més d’un milió de persones (1.300.000 segons l’Ajuntament) va desbordar i va col·lapsar completament el centre de la ciutat per cridar no a la guerra a l’Iraq, mentre que a Lleida i a Girona van sortir unes 30.000 persones,

Amb aquesta manifestació, Barcelona va posar-se al mapa de les urbs amb sensibilitat pacifista i en defensa dels drets humans, fins al punt que l’expresident dels EUA George Bush va dir que “la política de seguretat dels Estats Units no pot dependre de si surt molta o poca gent al carrer a Barcelona”.

Per recordar la manifestació i parlar de les lliçons apreses, es farà un acte al Centre Cívic Casa Golferichs a les sis de la tarda, amb la col·laboració de Lafede.cat. Hi participaran Pilar Massana, treballadora social i activista; Iolanda Fresnillo, sociòloga, investigadora i activista; i Jordi Armadans, politòleg, periodista i activista. L’acte serà conduït pel president del CIEMEN i membre de la Junta de Govern de l’ICIP, David Minoves. L’entrada és gratuïta.

Compartir