La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona enceta la quarta edició del programa #argumentaBCN que es va iniciar la tardor del 2021.

Aquesta vegada, persones expertes en l’àmbit de la filosofia, la història, el dret o l’antropologia, entre altres, conversaran i compartiran el seu punt de vista al voltant dels conceptes de pau, violència i conflicte. Partint de la idea que el conflicte forma part de les nostres vides, reflexionarem sobre la construcció de la pau des de diferents àmbits, com a mesura per evitar que els conflictes esclatin en violència.

Cinc centres cívics (CC GolferichsCC El SortidorCC NavasCC Torre Llobeta i CC Sant Martí) i una biblioteca (Biblioteca Gabriel García Márquez) són l’escenari de la quarta edició on es repartiran un total de vint sessions, plantejades com un diàleg entre veus acreditades en la matèria i una figura que moderarà i dinamitzarà la participació del públic per crear i compartir un espai de de conversa i reflexió col·lectiva.

L’ICIP participarà en quatre de les sessions que s’organitzen. En concret, serà dins del cicle I després de la guerra, què? Un repàs de processos de pau en conflictes a Espanya i l’Amèrica llatina. L’objectiu d’aquest cicle de xerrades és aprofundir en els processos i mecanismes de negociació, reparació i justícia necessaris per aconseguir contextos de convivència estable i per al conjunt de la ciutadania a partir de l’experiència desenvolupada en diferents territoris.

El dimarts, 25 d’abril, a les 19.00 h es farà una sessió al CC Casa Golferichs sobre l’Argentina amb la participació del periodista, mediador comunitari i activista social en l’àmbit dels drets humans i observador internacional en conflictes Martin Mozé i la tècnica de l’ICIP Sabina Puig.

El dimecres 24 de maig a les 18.30 h tindrà una altre sessió a la Biblioteca Gabriel García Márquez sobre Colòmbia. Serà amb la participació de la metgessa i defensora dels drets humans colombiana Maria del Rosario Vásquez i la tècnica de l’ICIP Sílvia Plana.

El dijous 1 de juny es farà la tercera sessió, a les 19.00 h, a la CC Torre Llobeta sobre la Nicaragua. Serà amb Bea Huber del Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Feministas autoconvocadas por Nicaragua i del grup de suport Con Vos i Sílvia Plana.

La darrera sessió serà el dimecres, 7 de juny, a les 19.00 h al CC Navas i tractarà el tema del País Basc. Hi participaran el doctor en ciència política per l’IGOP, llicenciat en humanitats per la UOC i postgrau en cultura de pau i resolució de conflictes per la UAB, Ricard Vilaregut i Sílvia Plana.

Podeu consultar el programa amb totes les sessions en aquest enllaç.

Compartir