La xarxa de Biblioteques de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’ICIP proposen una nova edició del Club de Lectura de Pau i Drets Humans, en aquesta ocasió sobre el llibre El dia de les oques. Seguint els passos de Santi Brouard d’Adur Larrea i Harkaitz Cano, publicat per Pol·len Edicions.

La sessió tindrà lloc el dijous 18 de gener, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Just M. Casero de Girona, i anirà a càrrec de Marta Sanz, periodista i bibliotecària. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

El 20 de novembre de 1984, Santi Brouard va ser assassinat a trets a la seva consulta de pediatria. El secretari de Seguretat de l’Estat espanyol, Julián Sancristobal, va donar l’ordre i els diners al policia Rafael Masa, el qual va pagar a Luis Morcillo i Rafael Sánchez Ocaña per l’assassinat. La mort de Brouard va causar una gran commoció al País Basc. President d’HASI, membre de la mesa nacional d’Herri Batasuna, tinent d’alcalde de Bilbo i parlamentari, Brouard va ser una figura destacada en diverses famílies polítiques del País Basc.

A través de la ficció, Larrea i Cano han aconseguit recollir els fils de la vida i la mort de Brouard, relligar l’acció pública i la vida privada, vincular el passat i el present, per a així, dibuixar el relat viu d’una època, els anys 80, que apareixen com a teló de fons d’aquest còmic.

Compartir