Colòmbia viu immersa des del passat 28 d’abril en un clima de violència i de forta tensió social arran de la repressió policial contra les mobilitzacions pacífiques originades incialment per la imposició de la reforma tributària, l’anomenat “Paro Nacional”.

Segons el darrer informe del Instituto de Estudios para el Desarrollo y la Paz (Indepaz) i Temblores ONG, 47 persones han estat assassinades en els darrers tretze dies, 39 de les quals a mans de la Policia Nacional. Les mateixes organitzacions xifren en prop de 550 les persones desaparegudes en aquestes dues setmanes de protestes, prop d’un miler de detencions arbitràries i 12 casos de violència sexual envers dones.

La violència desproporcionada exercida per les forces públiques ha estat condemnada per nombroses institucions i entitats, que exigeixen al govern d’Ivan Duque, i a la comunitat interncional, garantir el dret de manifestació pacífica i el respecte pels drets humansl, i posar fi a la repressió.

Per analitzar la situació actual, i el context en el qual es produeixen les mobilitzacions ciutadanes, l’ICIP organitza una taula de debat amb la participació de Naya Parra, membre del Colectivo Orlando Fals Borda; Diana López Galindo, membre de Fondo Lunaria Mujer; y Juan Carlos Garzón, de la Fundación Ideas para la Paz.

L’acte tindrà lloc dijous 13 de maig, a les 18h (CET) a través de la plataforma Zoom, prèvia inscripció.

La sessió està organitzada en col·laboració amb la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, les agències basca i extremenya de cooperació, i la Plataforma Extremeña de Solidaridad por Colombia.

(Fotografia: Paro Nacional Colombia. Autor: Oxi.Ap)

Compartir