Del 24 al 29 de maig, l’antropòloga i feminista Rita Segato serà a Barcelona per participar en la Fira Literal. Durant la seva estada, protagonitzarà dos actes que compten amb la col·laboració i coorganització de l’ICIP. 

Segato és especialment coneguda per les seves recerques orientades a la violència de gènere i a les relacions entre gènere, racisme i colonialisme.

El primer acte tindrà lloc el diumenge 26 de maig a les 12.30h a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. L’activitat porta per títol ‘Feminisme contra el punitivisme’ i serà una conversa de Segato amb Laura Macaya, educadora i coautora del llibre Alianzas rebeldes i Nuria Alabao, periodista i doctora en antropologia. L’acte serà moderat per Sandra Martínez, responsable de l’àrea ‘Alternatives de seguretat’ de l’ICIP. 

Aquest espai de debat tindrà lloc en el marc de la Fira Literal, d’idees i llibres radicals. Es tracta d’una fira comercial de llibres de pensament crític en qualsevol llengua, que es realitza anualment des de 2015. Totes les activitats de la fira són gratuïtes i de lliure accés. Les persones del públic podran accedir per ordre d’arribada a totes les sales.

La segona activitat, coorganitzada per l’ICIP i l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc al Hub Social el dimecres 29 de maig a les 18.30h. Amb el títol ‘Aportacions del feminisme als reptes globals per a la pau’, en aquest acte Segato reflexionarà sobre la contribució del feminisme decolonial en la comprensió i transformació de les violències. 

L’acte serà moderat per la periodista Laura Aznar i inclourà un torn obert del públic. També hi haurà una fila zero que comptarà amb intervencions de persones referents i expertes en l’àmbit de la violència sexual, la filosofia feminista i l’activisme LGTBIQ+: Alba Alfageme, psicòloga; Laia Serra, advocada; i Miquel Misé, sociòleg.

L’aforament de la sala està complet de manera que no s’accepten noves inscripcions.

La sessió s’enregistrarà i es publicarà posteriorment al canal de YouTube ICIP.

Compartir