El dimarts 14 de febrer a les 18:30h al Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el director de l’ICIP Kristian Herbolzheimer participarà en el cicle de Diàlegs de Pedralbes d’enguany, Pensar la pau, pensar la guerra, dirigit pel filòsof Daniel Gamper i organitzat amb la col·laboració del diari Ara.

Quina diferència hi ha entre la pau i la coexistència pacífica? La pau pot existir sense la justícia? Com s’aconsegueix que els conflictes s’apaivaguin? Quin paper hi juguen les víctimes? Què fer amb les armes? Quanta violència pot suportar la pau? És el pacifisme una opció política realista? Aquestes seran algunes de les preguntes que Herbolzheimer respondrà en una xerrada titulada Què és la pau? i que serà moderada pel periodista Antoni Bassas.

L’objectiu d’aquest cicle dels Diàlegs de Pedralbes és pensar la guerra i la pau tant des d’un punt de vista polític com jurídic, prenent en consideració les ferides que causa, les vides que modifica i la radicalitat de l’experiència bèl·lica.

El monestir obrirà les portes mitja hora abans. L’entrada és gratuïta, però per assistir-hi cal reservar entrades en aquest enllaç. El diàleg s’emetrà en diferit posteriorment al canal de youtube del centre.

Compartir