Del 2 a l’11 d’octubre, set defensors i defensores dels drets humans visitaran diversos municipis catalans, amb motiu de la gira de tardor del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, el qual compta amb la col·laboració de l’ICIP. Enguany, aquesta XXI edició coincideix amb les celebracions pel 10è aniversari del projecte, que va començar al 2013 sota impuls de l’Ajuntament de Sant Boi i que, al llarg d’una dècada, ha involucrat fins a 28 ajuntaments i nou institucions i entitats.  

Durant la seva estada a Catalunya, les i els activistes convidats passaran de municipi a municipi, faran activitats de sensibilització a les escoles, trobades amb els mitjans, xerrades a centre cívics obertes a la ciutadania i reunions institucionals d’incidència política: una agenda dinàmica amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca dels qui defensen els drets humans arreu del món, conscienciant la ciutadania i creant xarxes de suport.  

Provinents de sis països i contextos diferents – des de Nigèria fins al Mèxic, – a de través dels testimoniatges dels convidats a aquesta gira s’abordarà un ventall de temàtiques i drets, per tal d’afavorir la reflexió ciutadana en múltiples àmbits i proporcionar ocasions de debat i escolta activa. Es tractaran, per exemple, els drets mediambientals, els drets de les persones migrants i refugiades, els drets de les dones, els drets indígenes i els drets del col·lectiu LGTBIQ+.   

Les persones defensores convidades en aquesta gira de tardor són: Adenike Oladosu, de Nigèria, Carlos Andrés Tobar, de Colòmbia, Yezli Mic, d’El Salvador, Jorge Weke, de Xile, Fatimah Hossaini, de l’Afganistan, Dora Muñoz, de Colòmbia i Martha Moreno, de Mèxic.  

Podeu conèixer els perfils de tots ells al web del projecte.

Compartir