Des de fa setmanes, la crisi sobre Ucraïna centra l’actualitat als mitjans de comunicació. Imatges i informacions sobre moviments de tropes i transferència d’armes conviden a pensar en el risc d’un conflicte armat. Davant d’una Rússia aparentment expansionista i intransigent agafen protagonisme l’OTAN i els Estats Units com a suposats garants de seguretat.

Paradoxalment, cap dels protagonistes defensa la guerra però tots es preparen per si finalment esclata.

Davant la complexitat del conflicte, des de l’ICIP hem convocat dues persones expertes perquè ens ajudin a entendre, per una banda, les motivacions profundes de Rússia i, de l’altra, els instruments que hi ha a l’abast per reduir les tensions i canviar la narrativa de confrontació per una dinàmica que permeti una seguretat compartida al conjunt del continent europeu.

En aquesta sessió titulada ‘Jocs de guerra a Ucraïna. Opcions per a una seguretat compartida‘ comptarem amb la participació de:

Pilar Bonet, periodista i analista. Durant 34 anys va ser corresponsal d’El País a l’URSS, Rússia i l’espai post soviètic.

Vicenç Fisas, analista de conflictes i processos de pau. Va ser el director de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i titular de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans.

L’acte serà conduït pel director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer. Es podrà seguir a l’ICIPtube, el canal de YouTube de l’ICIP, el dimarts 1 de febrer a les 17:00 h.

Compartir