La nova Taula Catalana pels Drets Humans i la Pau a l’Amèrica Central -formada per dinou organitzacions- i l’ICIP organitzen les jornades “Drets humans i Pau a l’Amèrica Central: reptes i oportunitats” els dies 18 i 19 de juny al Museu d’Història de Barcelona, a la Sala Martí l’Humà. 

Es tracta d’unes jornades de reflexió i diàleg entorn dels reptes en matèria de pau i drets humans que afronten Nicaragua, El Salvador, Hondures i Guatemala. Les jornades també volen donar visibilitat a les denúncies, idees, iniciatives i alternatives que es presenten des de la societat civil per tal de posar al centre dels debats el valor de la vida.

Durant dos dies de debat s’abordaran temes com la cooptació de l’estat per part de xarxes criminals, la licitació sense mesura dels territoris, la remilitarització social, o la polarització i els discursos d’odi (LGTBIQ-fòbies, masclistes i racistes), com a part de les vulneracions de drets humans que pateix la població, abocada a rutes migratòries inhumanes com a conseqüència també de les polítiques migratòries del Nord global.

En total, participaran a les jornades 16 ponents amb una reconeguda trajectòria acadèmica, política, periodística, comunitària o social en la promoció i defensa dels drets humans, el medi ambient i la construcció de pau.

Entre aquests, visitaran Barcelona Dora María Tellez, opositora al règim Ortega Murillo de Nicaragua; Claudia Paz y Paz, jutgessa i exfiscal general de Guatemala; Morena Herrera, premi Simone Weil 2023 per la seva defensa dels drets reproductius de les dones a El Salvador; o Yéssica Trinidad, coordinadora de la Red Nacional de Defensoras de Derechos Humanos de Honduras i defensora dels drets de les comunitats afro indígenes..

Consulta el programa de les jornades.

L’aforament de la sala està complet i les inscripcions estan tancades. Si esteu interessats/des en assistir a les jornades us podeu posar en contacte amb l’ICIP a través de correu activitats@icip.cat

Compartir