Un dia abans de l’entrega del Premi ICIP i aprofitant la visita de les representats de les entitats premiades, tindrà lloc la projecció d’un documental que explica la seva història. Es tracta de la producció Encara hi ha algú al bosc que es podrà veure als Cinemes Girona de Barcelona. 

Aquest acte es fa amb la col·laboració del Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya IMPACTE! i l’entitat catalana que va proposar les associacions premiades, el col·lectiu Cultura i Conflicte

Durant la guerra de Bòsnia, es van cometre entre 25.000 i 50.000 violacions a dones, nenes i homes com a estratègia de neteja ètnica. Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l’estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia. Encara hi ha algú al bosc és una projecte multidisciplinari de Cultura i Conflicte, que inclou aquest documental, una obra de teatre i una exposició de fotografia.

En finalitzar el documental tindrà lloc una conversa amb dues de les protagonistes i la directora del film, Teresa Turiera-Puigbò. El moderador serà Manel Vila, expert en cooperació internacional, conegut per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia.  

La projecció tindrà lloc el dimecres 20 de setembre a les 19h. L’entrada és gratuïta.

Compartir