L’ICIP organitza un acte de presentació del llibre Papers de Pau, publicat aquesta tardor a la col·lecció “Clàssics de la Pau i la Noviolència” (ICIP i Angle Editorial).

Es tracta d’una recopilació de textos de l’economista i activista Arcadi Oliveres que evoquen el seu pensament pacifista i la seva ingent tasca divulgadora de la cultura de pau i la justícia social. L’obra ha estat editada per Jordi Algué i Mar Valldeoriola i conté 41 textos, alguns d’inèdits, del fons personal d’Oliveres i de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

La selecció dels escrits traça un camí que va de la denúncia de la guerra fins a la necessària cultura de pau, passant per totes les possibilitats de desarmament, els referents i les entitats de pau que treballen per la justícia global.

L’acte de presentació tindrà lloc a l’edifici de La Model de Barcelona, a una de les galeries, el dimarts 29 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda, i comptarà amb les intervencions dels editors del llibre i l’actuació musical d‘Albert Oliveres.

En l’acte també hi participaran les entitats en les quals va participar activament l’Arcadi al llarg dels seus anys d’activisme: Eduard Ibáñez (Justícia i Pau), Jessica Sotodosos (Universitat Internacional per la Pau), Antoni Soler (FundiPau) i Gabriela Serra (Centre Delàs d’Estudis per la Pau).

Compartir