Un any més, l’ICIP col·labora amb la Setmana Per la Pau – Arcadi Oliveres, un espai de trobada, d’intercanvi de pensaments i de propostes d’acció, d’enfortiment del treball en xarxa i de concreció d’accions d’incidència sociopolítica que contribueixin a una cultura de pau, del diàleg i a favor de la justícia social i ecològica.

La Setmana per la Pau és una iniciativa de Justícia i Pau i enguany se celebra del 14 a 23 de maig, a diferents espais de la ciutat de Barcelona. En aquesta tercera edició, les activitats estaran centrades en reflexionar sobre l’ús del llenguatge i com ens comuniquem; volem experimentar l’art, la música, el cant i el teatre com a vies d’expressió d’allò que som i vivim, de les emocions i els afectes, per ser constructors i constructores de la pau col·lectiva que mereixem.

Som en un context de conflictes bèl·lics i violència que ens exigeix, actuar. L’Arcadi Oliveres deia: “El pacifisme no és fàcil de trobar. És més fàcil trobar la guerra. No es pot fer servir la violència com a estratègia; cal transformar els conflictes i buscar vies de solució. Apostar pel pacifisme és apostar per una manera de viure noviolenta i que fomenti els vincles, la comprensió i l’acostament a l’altre.”

Joves Per la Pau

Entre els actes de la Setmana, l’ICIP coorganitza amb el Consell de la Joventut de Barcelona aquest espai de multidiàlegs ràpids per debatre sobre els mitjans de comunicació, la intel·ligència artificial i les xarxes socials. A partir delds debats s’elaborarà un manifest de propostes i declaracions fetes pels joves al voltant de la vulneració de drets humans i propostes de polítiques de pau.

La sessió tindrà lloc el dimarts 14 de maig a l’Institut Martí Pous de Barcelona, de 17:30 a 20:45 hores.

La Plaça del Diàleg

L’ICIP també col·labora en l’organització de La Plaça del Diàleg, un espai que reunirà tallers simultanis d’art i educació oferts per entitats i associacions que treballen a favor de la justícia global, la cooperació, la justícia ecològica i la convivència pacífica. Al racó Arcadi Oliveres hi trobareu una biblioteca humana, on parlarem d’històries i fets sobre l’activisme a favor de la pau i els drets humans a Catalunya i el món.

Tindrà lloc el dijous 16 de maig a la Plaça Major de Nou Barris, de 10:00 a 14:00 hores.

Veus de Pau

Taula rodona sobre mitjans i ús del llenguatge, en la qual es debatran propostes d’estratègies i anàlisi de narratives que fomentin la crítica cap als discursos violents i construeixin discursos de pau, ponts d’entesa i diàleg. Aquesta activitat també compta amb la col·laboració de l’ICIP.

L’acte tindrà lloc el dimecres 22 de maig al Centre Cívic Pati Llimona, de 18:30 a 20:00 hores.

Compartir