L’ICIP és una de les institucions que participaran a la primera Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres, una iniciativa de l’entitat Justícia i Pau, que es realitzarà dels dies 27 al 30 de juny de 2022. Es faran diverses activitats per diferents espais de la ciutat de Barcelona. Aquests actes busquen mantenir viu el missatge i llegat d’Arcadi Oliveres.

Aquest esdeveniment vol ser un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania, per repensar entre totes i tots, el futur desitjat per a la nostra societat.

La projecció d’‘El mètode Arcadi’, l’entrevista de ‘La Directa’ i ‘Crític’, a l’Espai Fontana de Gràcia, inaugurarà les activitats el dia 27. L’endemà es focalitza cap a la gent jove: en col·laboració amb les oficines del Parlament Europeu i la Comissió Europea a Barcelona es farà el ‘Conversatori’ a la Lleialtat Santsenca amb la proposta ‘El lideratge de la joventut per a una Europa del futur’.

La Plaça Idrissa Diallo acollirà el dia 29 al matí el ‘happening’ sota el nom ‘Per una ciutat de pau i antiracista’. Una actuació de dansa contemporània del grup dirigit per Saúl Higueras i la col·laboració de TACC (Taller d’Art, Cultura i Creació) denunciarà el passat esclavista de l’espai.

El mateix dimecres a la tarda, l’acció es trasllada a la Plaça Sant Jaume amb ‘La pau del cor’. Es tracta d’una meditació i vetlla per la pau, amb la participació de les diferents tradicions espirituals i conviccionals presents a la ciutat.

Per acabar la setmana d’activitats, el dijous 30 la Plaça Universitat es convertirà en ‘La Plaça del Diàleg’. Durant tot el dia, acollirà la instal·lació artística ‘Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?’, realitzada per Domestic Data Streamers, amb l’objectiu de compartir els seus missatges més importants en diferents llengües per arribar a tothom i de generar espais de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania.

‘La Plaça del Diàleg’, coorganitzada amb l’ICIP, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat, tindrà espais per música i hi seran presents diverses entitats de la ciutat.

Compartir