El pròxim dimecres 25 de maig, l’ICIP i NOVACT organitzaran una taula rodona sobre la guerra a Ucraïna. “Ucraïna: resistències noviolentes. Com s’organitza la societat civil davant de la invasió?” és el títol de l’acte que tindrà lloc a l’Espai Arcadi Oliveres a la Lafede.cat (Tàpies, 1-3 de Barcelona) a les 18.30 h.

L’esdeveniment servirà per presentar el projecte conjunt que l’ICIP i NOVACT han impulsat per conèixer millor les iniciatives ciutadanes de resistència civil durant l’ocupació russa del país.

El passat mes d’abril, l’investigador Felip Daza i la fotògrafa i operadora de càmera, Lorena Sopena van viatjar durant dues setmanes a Ucraïna i van fer una cinquantena d’entrevistes arreu de la part no ocupada per Rússia per conèixer de primera mà els actors noviolents i les seves necessitats.

A partir d’aquestes entrevistes, l’ICIP i NOVACT han elaborat una sèrie de vídeos que tracten qüestions com ara la investigació de crims de guerra, l’organització comunitària o el rol de les organitzacions feministes a Ucraïna. A més dels diferents vídeos, del projecte sorgirà un informe que recollirà les diferents iniciatives i un document amb recomanacions que es presentarà davant del Parlament europeu. 

La presentació comptarà amb la participació de representants de col·lectius de persones ucraïneses a Catalunya que explicaran diferents iniciatives que estan duen a terme des de casa nostra per ajudar al seu país.

Hi participaran Felipe Daza (NOVACT), Kristian Herbolzheimer (ICIP), Liubov Haieva (membre del grup Maidan) i Anna Sliznova (membre del col·lectiu ucraïnès d’Espanya).

L’acte es tancarà amb una actuació musical a càrrec de Lyubov Petlovana i Valeria Khobot.

Compartir