O’Gorman, Eleanor. Conflicte i desenvolupament. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2015.

Com poden treballar plegats els soldats, els diplomàtics i els treballadors humanitaris en situacions de conflicte? Les situacions d’afectació bèl·lica sempre comprometen l’ajuda? Com mesurem l’èxit? Aquests són alguns dels dilemes actuals sobre el paper moral, legítim i pràctic de l’ajuda internacional dins l’agenda sobre conflicte i desenvolupament.

L’anàlisi que fa Eleanor O’Gorman a l’obra Conflicte i desenvolupament avança començant per la cobdícia, el greuge i la pobresa, a través del gènere, per abastar els temes més amplis de la construcció de la pau i la construcció de l’estat, oferint-nos una introducció clau als principals aspectes de la relació entre el desenvolupament i el conflicte internacionals contemporanis.

Sobre l’autora

Eleanor O’Gorman viu a Cambridge i treballa com a experta independent en estratègia i com a investigadora en desenvolupament, conflictes i seguretat internacionals. Assessora, entre d’altres, de les Nacions Unides, el govern del Regne Unit, el govern d’Irlanda, la Comissió Europea i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. O’Gorman té una àmplia experiència sobre el terreny en països afectats per conflictes, com la República Democràtica del Congo, Libèria, Sri Lanka i el Timor Oriental. Actualment és investigadora principal associada al Gender Studies Centre i investigadora associada al Departament de Política i Estudis Internacionals de la Universitat de Cambridge, i participa com a experta en reunions i fòrums internacionals.