Bertrand Russell. El sentit comú i la guerra nuclear. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Angle Editorial, 2015. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 10.

Escrit en el punt més àlgid de la guerra freda, l’any 1959, El sentit comú i la guerra nuclear volia “evitar la catàstrofe que resultaria d’una guerra amb bombes d’hidrogen a gran escala”. Antibel·licista de soca-rel , Bertrand Russell hi parla sense concessions contra l’amenaça d’un conflicte nuclear i apunta els passos necessaris per evitar-lo. El seu argument central – que l’única manera de posar fi a l’amenaça de la guerra nuclear és posar fi a la guerra mateixa – és tan rellevant avui com fa cinquanta anys.

“Les anàlisis i advertències de Bertrand Russell, eloqüents i lúcides […], haurien de trobar un lloc prominent en el pensament dels que tenen l’esperança de revertir l’impuls, aparentment inexorable, que ens condueix a la destrucció”. Noam Chomsky.

Sobre l’autor

Bertrand Russell (1872-1970) va ser un dels pensadors més formidables de l’era moderna. Filòsof, matemàtic, innovador de l’educació, defensor de les llibertats intel·lectuals, socials i sexuals, i advocat de la pau i els drets humans, va ser també un escriptor prolífic, popular i enormement influent, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura (1950).