Jean-Marie Muller. Entrar en l’època de la noviolència. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2015.

Entrar en l’època de la noviolència planteja la urgència de trencar amb la ideologia de la “violència necessària” que és la base estructural de les nostres societats. La noviolència que l’autor proposa no defuig el conflicte ni la lluita; ben al contrari, la noviolència genera una acció indignada i de resistència. En aquest sentit la noviolència, com a filosofia i com a estratègia, “permet reconciliar l’exigència moral i el realisme polític”.

Sobre l’autor

Jean-Marie Muller és membre fundador del Mouvement pour une Alternative Non-violente (MAN) i director d’estudis de l’Institut de Recherche sur la Résolution Non-violente des Conflits (IRNC). En la seva activitat d’escriptor ha publicat nombrosos llibres sobre la noviolència que han estat reconeguts com obres de referència, sobretot Le principe de nonviolence (Desclée de Brouwer), Gandhi l’insurgé (Albin Michel) i Le courage de la non-violence (Éditions du Relié).