Aquest és un llibre escrit i il·lustrat per dones colombianes que viuen lluny de Colòmbia. En concret, són dones que viuen a Alemanya, Canadà, Dinamarca, Espanya, Itàlia, Noruega i Suècia.

Amb l’impuls del Grup Internodal de Gènere de suport al Llegat de la Comissió de la Veritat, el llibre recull els relats de dones que van sortir del país degut al conflicte armat intern. Les seves edats van dels 23 als 65 anys i les seves ètnies i identitats són diverses. Tenen ocupacions variades: estudiants, docents, professionals de diferents disciplines, defensores dels drets humans, artistes i treballadores en entitats de cooperació internacional, pau, migracions i refugi. Totes, sense excepció, estan fortament compromeses amb la construcció de la pau i l’equitat de gènere.

El llibre ha estat editat per l’Instituto Hegoa (UPV/EHU) i ha comptat amb la col·laboració del Grup Internodal de Gènere de Suport al Llegat de la Comissió de la Veritat de Colòmbia; la Fundació Sueca per als Drets Humans; l’Institut Colombo-Alemany per a la Pau (CAPAZ); i l’ICIP.

Publicació disponible en versió online (PDF).