Aung San Suu Kyi. Llibertat sense por i altres escrits. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Angle, 2013. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 6.

“No és el poder el que corromp, sinó la por. La por de perdre el poder corromp els que el tenen i la por del fuet del poder cor­romp els que hi estan subjectes”.

Els escrits de la Premi Nobel per la Pau Aung San Suu Kyi mostren les grans esperances i pors del poble birmà mentre va estar sotmès a una dictadura militar durant prop de cinquanta anys (1962-2011), i desprenen el seu convenciment que la llibertat i la democràcia reals no seran possibles a Myanmar sense la cooperació internacional.

Aplegant els seus discursos més contundents, les cartes més emotives, les entrevistes més directes i els escrits més reflexius, Llibertat sense por permet escoltar una líder que, malgrat viure sota arrest domiciliari durant gairebé dues dècades, es va enfrontar als governs militars i va fer arribar la seva veu inspiradora al poble oprimit de Birmània i a tot el món.

L’autora

Aung San Suu Kyi (Birmània 1945) és la figura emblemàtica de l’oposició birmana contra la dictadura militar que va ocupar el poder des de 1962 fins al 2011. La seva lluita noviolenta a favor de la democràcia l’ha fet mereixedora dels premis Sàkharov per la Llibertat de Consciència (1990), Nobel (1991), Solidaritat (1994), Olof Palme (2005) i Internacional de Catalunya (2008), entre d’altres.