Grup d’Estudi sobre Feminisme i Noviolència. Lliguem caps: feminisme i noviolència. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2017.

Lliguem caps: feminisme i noviolència es va escriure en un moment d’apogeu del moviment pacifista europeu. Eren temps d’urgència. La Guerra freda enfrontava a dos blocs sota l’amenaça d’un atac nuclear. Les sigles en anglès de l’estratègia de Destrucció Mútua Assegurada (MAD), reflectien bé la bogeria del poder instituït del moment.

Els quatre capítols que l’estructuren analitzen el món, la guerra, les institucions que sostenen i reprodueixen la violència; exposen les bases teòriques i els mètodes d’acció del feminisme i la noviolència; fan una crida a prendre les regnes de les nostres vides i marquen un horitzó cap al qual ens podem dirigir.

Les autores del Grup d’Estudi sobre Feminisme i Noviolència cercaven promoure el coneixement de les idees i les pràctiques del feminisme i la noviolència al si del moviment pacifista. Volien lligar caps, mostrar que ambdós comparteixen idees, com el respecte per la vida humana i el desig de transformació social vers un futur sense violència. I que el reconeixement d’això multiplica les fortaleses dels dos moviments.