Nagler, Michael N. Manual de la noviolència. Una guia per a l’acció pràctica. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2018.

En aquest llibre, Michael N. Nagler ofereix una síntesi dels principis inspiradors de la noviolència, des dels orígens del pensament de Gandhi fins a les figures i exemples més destacats dels darrers anys.

El llibre és una guia per a utilitzar la noviolència de manera creativa a l’hora de confrontar qualsevol problema i per a construir moviments de canvi capaços de reestructurar les bases de la societat. L’autor també identifica alguns errors tàctics concrets que solen cometre les accions noviolentes sense èxit, com ara les manifestacions de la Plaça de Tiananmen o les protestes dels moviments Occupy, i inclou també exemples d’històries de revolucions noviolentes exitoses d’arreu del món, fins i tot un exemple de l’Alemanya Nazi.

Per a Nagler la noviolència és molt més que una simple tàctica, és una manera de viure que enriqueix tots els aspectes de la nostra vida.

Sobre l’autor

Michael N. Nagler és catedràtic emèrit de Literatura Clàssica i Comparada a la Universitat de California, a Berkeley, on va fundar el programa d’estudis sobre Pau i els Conflicte. És autor dels llibres Our Spiritual Crisis (Open Court, 2005) i The Search for a Nonviolent Future (New World Library, 2000), que l’any 2000 va rebre l’American Book Award i ha estat traduït a diferents llengües. També ha escrit articles per The Wall Street Journal i altres publicacions.

Nagler és també fundador i president del Metta Centre for Nonviolence, on actualment desenvolupa la seva principal activitat.