Tres Guinees. Virginia Woolf

Virginia Woolf. Tres guinees. Institut Català Internacional per la Pau; Angle, 2011. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 3.

Tres guinees és la resposta de Virginia Woolf a la carta d’un home que li demana com es podria evitar la guerra. Escrita en plena guerra civil espanyola i del feixisme europeu, l’obra és un profund anàlisi on la novel·lista britànica relaciona el sistema patriarcal i el militarisme feixista, en contraposició amb els elements de cultura de pau desenvolupats en el els espais tradicionalment gestionats per dones. És, doncs, una nova mirada a l’obra de Virginia Woolf respecte a l’emancipació de les dones i els valors que ens poden conduir a la llibertat i a la pau.

El llibre ha estat traduït i prologat per Marta Pessarrodona.

L’autora

Virgina Woolf (Londres, 1882-1941) és considerada una de les mares de la novel·la moderna. Entre les seves novel•les més conegudes hi ha Mrs. Dalloway, Al far, Les ones o Orlando, totes elles amb un gran desplegament de símbols i metàfores dels seus personatges abocats a les impressions personals, sentiments i pensaments per mitjà de monòlegs interiors. També va escriure assaig, com les Tres guinees o Una cambra pròpia. L’any 1941 es va suïcidar llançant-se al riu Ouse, a prop de casa seva.