L’ICIP és una de les institucions que van participar a la primera Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres, una iniciativa de l’entitat Justícia i Pau, que va tenir lloc dels dies 27 al 30 de juny de 2022. Es van fer diverses activitats per diferents espais de la ciutat de Barcelona. Aquests actes volen mantenir viu el missatge i llegat d’Arcadi Oliveres.

La projecció d’‘El mètode Arcadi’, l’entrevista de ‘La Directa’ i ‘Crític’, a l’Espai Fontana de Gràcia, va inaugurar les activitats el dia 27. El segon dia es va focalitzar cap a la gent jove: en col·laboració amb les oficines del Parlament Europeu i la Comissió Europea a Barcelona es va fer el ‘Conversatori’ a la Lleialtat Santsenca amb la proposta ‘El lideratge de la joventut per a una Europa del futur’.

La Plaça Idrissa Diallo va acollir el dia 29 al matí un ‘happening’ sota el nom “Per una ciutat de pau i antiracista”. Una actuació de dansa contemporània del grup dirigit per Saúl Higueras i la col·laboració de TACC (Taller d’Art, Cultura i Creació) va denunciar el passat esclavista de l’espai.

El tercer dia, l’acció es va traslladar a la Plaça Sant Jaume amb ‘La pau del cor’. Allà es va fer una meditació i vetlla per la pau, amb la participació de les diferents tradicions espirituals i conviccions presents a la ciutat.

Per acabar la setmana d’activitats, el dijous 30 la Plaça Universitat es va convertir en ‘La Plaça del Diàleg’. Durant tot el dia, es va poder visitar la instal·lació artística ‘Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?’, realitzada per Domestic Data Streamers, amb l’objectiu de compartir alguns dels missatges d’Arcadi Oliveres en diferents llengües.

‘La Plaça del Diàleg’, coorganitzada amb l’ICIP, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat, va tenir espais per música i hi van ser presents diverses entitats de la ciutat.