L’ICIP ha organitzat el cicle de seminaris en línia Diàlegs en xarxa: Repensem la seguretat en temps de COVID-19 amb l’objectiu de reflexionar sobre la noció imperant de seguretat per part dels Estats per fer front a la pandèmia del coronavirus i definir estratègies a curt i llarg termini que apostin per polítiques de seguretat pensades en defensar les persones i les múltiples vulnerabilitats.

Les sessions en línia, obertes al públic, han tingut lloc els dijous 7, 14 i 21 de maig. Podeu recuperar els debats en els següents enllaços:

La primera sessió, amb el títol “La securitització de la vida”, ha comptat amb les intervencions de Jordi Armadans (FundiPau), Luca Gervasoni (Novact), Ainhoa Ruiz (Centre Delàs d’Estudis per la Pau) i Maria Villellas (Escola de Cultura de Pau). 

La segona sessió, amb el títol “Nous paradigmes de seguretat: què pot aportar una perspectiva humanista, feminista i ecologista?”, ha comptat amb les intervencions de Carmen Magallón (Fundación SIP/WILPF), Itziar Ruiz-Giménez (Universitat Autònoma de Madrid), Karlos Pérez de Armiño (Hegoa, Universitat del País Basc), Nuria Alabao (Fundación Los Comunes) i Sonia Andolz (Universitat de Barcelona i Blanquerna).

La tercera sessió, amb el títol “Resistències i estratègies glocals: quines respostes comunitàries poden contribuir a una pau i seguretat més sostenibles?”, ha comptat amb les intervencions de Orfe Castillo (JASS Mesoamérica, Mèxic), Juliana Suescún (Corporación Ciase, Colòmbia) i Sara Cuentas (Red Migración, Género y Desarrollo, Catalunya).