L’ICIP, conjuntament amb l’Agència Catalana de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, va organitzar l’Artèria Hip-Hop del 5 al 7 d’octubre de 2023 a Barcelona. Es tracta d’una trobada internacional de persones i col·lectius implicats en projectes de cultura de pau i educació transformadora a través de les diferents expressions artístiques del hip-hop. La iniciativa va comptar amb el suport de les entitats Versembrant, Heal Hop i Erol Urbà.

La trobada va reunir a representants d’una vintena de col·lectius d’Amèrica Llatina, Espanya i Catalunya amb experiència en aquest àmbit. Les activitats van servir per generar un espai d’intercanvi d’experiències –locals i internacionals– d’educació transformadora a través del hip-hop i aportar bones idees per millorar les pràctiques educatives dels participants i del públic, a més d’evidenciar la cultura hip-hop com una eina educativa i transformadora vàlida per afrontar els reptes de l’educació i per promoure valors i pràctiques associats a la cultura de pau.

La trobada va combinar activitats internes pensades per la delefgació internacional i activitats obertes al públic. Entre aquestes darreres, van destacar una sèrie de xerrades i taules rodones que van tenir lloc a la Lleialtat Santsenca el 5 i 6 d’octubre.

El dissabte 7 d’octubre, en col·laboració amb el Festival Esperanzah, el Festival Perifèria Beat i el Casal del Pou de la Figuera, l’Artèria Hip-hop va organitzar una sèrie de tallers i activitats musicals a càrrec dels col·lectius convidats i adreçades a tota la ciutadania, especialment a joves aficionats a la cultura urbana i a la transformació social.