Professor de Dret Constitucional de la Universitat de Girona, UdG

Docent i activista dels drets humans, és membre de la junta de l’ICIP des de setembre de 2019. És doctor en Dret Públic i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona, on dirigeix la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible. Des de febrer de 2017 presideix l’Observatori DESC, entitat de referència en la lluita pels drets econòmics, socials i culturals i membre de Lafede.cat.

Ha centrat el seu treball acadèmic i la seva mobilització social i política en la defensa dels drets de les persones migrades, dels drets col·lectius dels pobles indígenes a l’Amèrica Llatina, l’exigibilitat dels drets socials i la lluita contra la impunitat de les empreses transnacionals responsables de la vulneració de drets humans i ambientals.

És responsable de nombroses publicacions, com autor i com editor. Recentment ha co-editat el llibre Códigos Comunes Urbanos. Herramientas para el devenir común de las ciudades (Icaria, 2021),  ha coordinat un número especial de la Revista Catalana de  Dret Ambiental dedicat a Els dret col·lectius dels pobles indígenes front la pandèmia de la Covid-19 (Desembre 2020) i ha participat en el llibre El Derecho ya no es lo que era (Trotta, 2020), amb un text titulat “Ante el abismo. Emergencias y Derecho constitucional en el siglo XXI”.