Coincidint amb el Dia Escola de la Noviolència i la Pau (DENIP), que se celebra avui 30 de gener, l’ICIP ha fet públic el veredicte del I Concurs de Hip-hop per la Pau, adreçat a joves i estudiants de Catalunya d’entre 12 i 25 anys amb l’objectiu de fomentar la cultura de pau.

El videoclip “STOP WARS”, creat per un grup d’alumnes d’entre 15 i 18 anys de l’Institut Lauro de les Franqueses del Vallès, ha guanyat en la Modalitat 1, destinada a estudiants d’ESO, FP i Batxillerat de Catalunya. Es tracta d’una obra de denúncia de l’immobilisme davant de les injustícies i una crida a passar a l’acció.

El videoclip “NO LA MALTRATES”, d’un grup de joves d’entre 19 i 23 anys vinculats a l’organització Fedelatina, ha guanyat en la Modalitat 2, destinada a centres i entitats d’acció socioeducativa, cultural, juvenil o cívica. En aquest cas, el vídeo denuncia la violència masclista i reivindica l’apoderament de les dones.

Així mateix, el jurat del concurs ha atorgat una menció especial a les obres “TODOS SOMOS IGUALES”, d’alumnes del centre Manyanet Molins de Rei, i “LLUITA CONTÍNUA”, de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa (Modalitat 1); i “RAP CONTRA LA DISCRIMINACIÓ”, del Centre Juvenil Martí Codolar de Barcelona, i “SALT ÉS MY CITY”, de la Fàbrica Jove de Salt (Modalitat 2).

Al concurs, que ha comptat amb el suport del Departament d’Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’hi han presentat un total de 24 obres, corresponents a 11 entitats i/o centres educatius de Catalunya. El jurat ha estat format per Cécile Barbeito, membre de la Junta de Govern de l’ICIP; Sandra Tello, crítica musical; Antoni López, representant del Departament d’Ensenyament; Thais Nieto, representant de la Direcció General de Joventut; Isabel Ribera, experta en l’àmbit de la docència; i Miquel Casas, tècnic de l’ICIP.

Els premis consisteixen en una masterclass impartida pel tallerista i activista Pau Llonch (per als guanyadors de la Modalitat 1) i una gravació a l’estudi professional “La Conga Music” de Sabadell (per als guanyadors de la Modalitat 2).

Compartir