El jurat de la cinquena edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau, corresponent a l’any 2020, ha fet públic el veredicte del certamen, que té com a objectiu fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís del joves en l’àmbit de la pau. En aquesta ocasió les obres premiades aborden temàtiques com la violència de gènere, l’assetjament escolar i el racisme, i engloben missatges de rebuig a tota forma de discriminació i abús.

El concurs s’adreça a joves de 12 a 25 anys i consta de dues modalitats:

En la Modalitat 1, adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, els clips guanyadors han estat:

  • Primer premi: “Això ha de canviar”, videoclip creat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Guillem Catà de Manresa (Bages), guanyador de l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. Es tracta d’un clip de denúncia al sistema amb una mirada centrada en la violència de gènere:
  • Segon premi: “En este infierno”, videoclip creat per alumnes de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna (Maresme), guanyador d’un taller de rap impartit per un professional del hip-hop. En aquest cas és una obra de denúncia de l’assetjament escolar i alhora un crit per visibilitzar els maltractaments:

En la Modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya, les peces guanyadores han estat:

  • Primer premi: “No sound bite”, videoclip creat per joves del taller de creació artística “Sota Mínims Teatre” del centre penitenciari de Brians 2, guanyador de l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. La peça és un crit a favor de l’empoderament personal i de lluita contra les discriminacions:
  • Segon premi: “El camino de los valientes”, videoclip creat per joves en formació de Càritas Diocesana de Girona, guanyador d’un taller de rap impartit per un professional del hip-hop. L’obra és un clam a favor de la igualtat, una denúncia de les discriminacions que pateixen molts nois i noies immigrants arribats a Catalunya:

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. El certamen té el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Compartir