El president i el director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Xavier Masllorens i Kristian Herbolzheimer respectivament, han comparegut aquesta dijous 8 de juny a la tarda a la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya per presentar l’Informe Anual – Memòria d’Activitats ICIP 2022.

En la seva intervenció, el president de l’ICIP ha destacat la tasca realitzada en les quatre àrees de treball de l’ICIP: “Memòria, convivència i reconciliació”, “Violències fora de contextos bèl·lics”, “Diàleg social i polític”, “Alternatives de seguretat”, i ha presentat les darreres publicacions i activitats. Masllorens ha defensat la necessitat de treballar en la promoció de la cultura de pau en un context de “retrocés global” i de “legitimitat del militarisme”.

Per la seva banda, el director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer, ha alertat del nombre creixent de víctimes mortals en conflictes armats al món i ha apostat per avançar cap a una visió de la seguretat comuna i compartida, que permeti posar fre a l’actual escalada militar, com a conseqüència de la guerra a Ucraïna. Herbolzheimer ha recordat que el proper mes de juliol es compliran 20 anys de de la creació de la Llei catalana de foment de pau, moment en que cal posar en valor la trajectòria de Catalunya en l’impuls i la promoció de la pau.

L’activitat presentada per l’ICIP en l’informe anual 2022 ha rebut el suport pràcticament unànime dels portaveus dels diferents grups parlamentaris. En el seu torn de paraula, els grups Socialistes Units per Avançar, ERC, Junts per Catalunya, CUP i En Comú Podem han traslladat el seu agraïment i felicitació per la tasca de divulgació i foment de la pau desenvolupada per l’ICIP, i la seva contribució en la promoció de la cultura de pau en la societat catalana i arreu del món.

L’ICIP va ser creat pel Parlament de Catalunya el 2007 amb la finalitat de promoure la cultura de la pau en la societat catalana i en l’àmbit internacional, i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau al món. L’ICIP és un organisme autònom, amb personalitat jurídica pròpia. S’adreça i presta serveis a les administracions públiques, al món acadèmic i a la societat civil, i ret comptes al Parlament, al Govern i al conjunt de la ciutadania.

Compartir