El treball dels i les defensores dels drets humans no només és essencial per protegir els drets i les llibertats fonamentals. També és fonamental per millorar les societats i enfortir la democràcia. En abordar les causes sistèmiques dels conflictes, són agents de transformació social.

No obstant això, malgrat el seu paper fonamental per a la pau i la justícia, es tracta d’un col·lectiu massa sovint criminalitzat i sotmès a tot tipus d’amenaces i atacs, inclosos els assassinats.

En el marc del Congrés Mundial per la Pau, l’ICIP i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) , en representació del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, organitzen el diumenge 17 d’octubre un taller que explorarà les múltiples connexions entre defensar els drets humans i construir la pau.

En l’activitat també es discutirà sobre eines i estratègies per respondre a les necessitats i als riscos de la defensa dels drets humans. S’hi presentaran també diversos programes i iniciatives catalanes per donar suport als i les defensores dels drets humans en el desenvolupament de la seva important tasca.

Hi participaran:

Czarina Musni, National Union of Peoples’ Lawyers, Filipines

Victor Ochen, African Youth Initiative Network, Uganda

Sahar Francis, Addameer Prisoner Support and Human Rights Association. Palestina

Sílvia Juventeny, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat

El taller forma part de la programació del Congrés Mundial de la Pau que es farà a Barcelona del 15 al 17 d’octubre. Aquesta activitat tindrà lloc el diumenge 17 de 10.45h a 12.45h. Per assistir al taller o seguir-lo a través d’Internet, cal apuntar-se al Congrés. Ho podeu fer en aquest enllaç. La inscripció és gratuïta.

Compartir