L’ICIP ha publicat un nou llibre de la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia”. Es titula Polítiques locals de seguretat humana i comunitària. Bones pràctiques a la demarcació de Barcelona, de la investigadora Nora Miralles Crespo.

Coincidint amb la publicació del nou volum, l’ICIP vol promoure un espai de reflexió col·lectiva sobre la potencialitat que té l’àmbit local per transformar la (in)seguretat de les persones.

Per aquest motiu l’àrea de treball “Alternatives de Seguretat” de l’ICIP ha organitzat una jornada de treball on s’exposaran pràctiques municipals que contribueixen al desenvolupament de polítiques públiques de seguretat que tenen com a punt de partida l’atenció a les necessitats humanes i la interrelació entre actors institucionals i comunitaris. Són iniciatives que es basen en la cultura de pau i la defensa dels drets humans i que defugen de la cultura merament punitiva. L’espai busca visibilitzar eines de gestió de conflictes no únicament policials i que impliquin la ciutadania en el disseny de polítiques.

La jornada tindrà lloc el divendres 3 de març de 2023 de les 11h a les 13.30h a la sala d’actes de La Model (Entença 155, Barcelona). En aquest enllaç trobareu el programa.

Les persones interessades en participar en la jornada cal que s’inscriguin a través del següent formulari:

Compartir