L’exposició “Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica“, inaugurada el passat mes d’octubre a Barcelona en el marc del II Congrés Mundial per la Pau, continua recorrent el territori català i arriba aquest mes de juny a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Concretament, la mostra es podrà veure al Parc Central del 8 al 26 de juny.

L’exposició, creada pel col·lectiu Ruido Photo i produïda per l’ICIP, forma part de la tercera edició de Lumínic – Festival de Fotografia de Sant Cugat, que es farà de l’11 de juny al 17 de juliol.

Plantar cara a les violències

A través de la fotografia i d’entrevistes, l’exposició fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

Les xifres són alarmants: de mitjana cada 40 minuts una persona és assassinada. Extorsions, violacions, segrestos, assassinats i desaparicions, però també situacions de pobresa i exclusió social, formen part del dia a dia de bona part de la població, especialment la més vulnerable.

Però, en aquest context hostil de violència, l’exposició també dona veu a les persones que lluiten, dia a dia, per transformar la realitat a partir d’iniciatives educadores, de sensibilització, de cures i solidaritat. Persones valentes que tiren endavant projectes amb una sorprenent capacitat de resiliència, que demostren que la història no està escrita i que hi ha un potencial extraordinari per avançar cap a la pau.

L’exposició es pot veure al Parc Central de Sant Cugat.

Compartir